Skip to content Skip to footer

De mooiste keuken ideeën, vind je inspiratie hier

Een goed keukenontwerp spreekt alle zintuigen aan. Dit begint met werkbladen van materialen die goed aanvoelen en bestand zijn tegen intensief gebruik. En het eindigt met slimme keukenapparatuur, zodat fruit en groenten vers blijven ruiken en rijk blijven aan vitamines, de korst van brood smakelijk knispert, eten er ook na een tijdje bewaren nog steeds heerlijk uitziet en de oven geruisarm werkt.

Nergens anders zetten we al onze zintuigen zo aan het werk als aan het fornuis, de oven, het aanrecht en de snijplank. Hier ruiken we niet alleen geuren, maar creëren we ze ook zelf. We registreren niet alleen hoe de textuur van het vlees in de pan verandert, maar controleren dit ook zorgvuldig. We weten of ons deeg de juiste consistentie heeft. Niet omdat we het kant-en-klaar voorgeschoteld krijgen, maar omdat we het zelf kneden. Hier in de keuken ruiken, proeven, zien, voelen en horen we bewust. Als we ons thuis voelen in onze keuken en het ontwerp en de indeling ervan optimaal op ons zijn afgestemd, kunnen onze zintuigen zich nog beter ontvouwen. Het omgekeerde is ook waar: we gebruiken een keuken waarin we ons niet thuis voelen veel minder vaak.

Keuken voorbeelden voor alle gelegenheden

Een snel ontbijt of een uitgebreid diner. Een eenpersoonsgezin of juist een heel groot gezin. Amateur of chef-kok. Onze keuken is een afspiegeling van ons leven en verandert met ons mee. Hij gaat mee met onze stemmingen, volgt probleemloos de seizoenen en is altijd essentieel voor ons welzijn. Keukeninspiratie begint dan ook met de eisen die we stellen aan onze keuken.

Onze eisen aan de keuken zijn sterk veranderd. Daarom bieden onze moderne keukens een krachtige combinatie van functionaliteit en persoonlijke keuzemogelijkheden. Waar de keuken vroeger het domein was van moeder de vrouw, is het nu de centrale plek voor het hele gezin. Dit is mede doordat we ons veel bewuster zijn van onze voeding, we er veel meer van weten en we er ook al veel jonger in geïnteresseerd zijn. De keuken is veel belangrijker geworden en is voor de meeste huishoudens een essentieel onderdeel van hun totale woon concept. Daarom is één aspect heel belangrijk voor de keuken van vandaag: de veelzijdigheid om te kunnen veranderen.

Keukeninspiratie draait om genieten

Snel iets klaarmaken voor school of het werk of vlees urenlang laten sudderen? Voorbeelden voor het gebruik van de keuken te over. Onze keuken kan aan al onze behoeften voldoen. En dat is maar goed ook, want ons leven verloopt niet volgens een vast schema. Soms slapen we door de wekker heen, soms hebben we tijd over, en bijna altijd moeten we improviseren. Onze keuken doet overal aan mee. En lijkt juist van een uitdaging te genieten. Natuurlijk moet we onze keuken daarop inrichten. Asperges of rijst precies gaar koken in de steamer is net zo makkelijk als een pizza in de oven afbakken, maar geeft een heel ander kookgevoel. In onze keuken kunnen we voor allerlei handige en betaal bare technische ontwikkelingen kiezen. In gietijzeren pannen op gas koken heeft plaatsgemaakt voor intelligente techniek die ons optimaal helpt allerlei gerechten te bereiden. Het resultaat: minder redenen om niet te experimenteren en veel meer opties. En daarbij maakt het niet uit hoe klein of groot ons gezin is.

Ontbijt: Minder vaak hetzelfde, meer keuze

Het ontbijt is een belangrijk moment. Even als gezin samen voordat iedereen naar school of naar het werk gaat. Om te zorgen dat iedereen dan ook echt wat eet, is een ontbijtbar een perfect idee. Als de komkommer en tomaat al gesneden zijn en het fruit en de muesli al op tafel staan, is dat veel verleidelijker dan wanneer alles in een ondoorzichtig plastic schaaltje in de koelkast ligt of in de kast staat. De voorbereiding kost relatief weinig tijd; het effect is onbetaalbaar.

Lunch: Minder stress met een goede voorbereiding

Vaak bestaat onze lunch uit wat we in de supermarkt in de buurt van ons werk vinden. Soms slaan we de lunch over en eten we 's avonds uitgebreid. En dat gaat dan weer ten koste van onze nachtrust. De meeste kantoorkeukens zijn maar karig uitgerust, hoogstens met een aftandse magnetron. Daarom geldt voor de lunch tijdens het werk hetzelfde als voor autorijden: kijk vooruit. Wie thuis in de keuken de lunch voorbereidt, hoeft niet 's middags gestrest nog iets te eten te zoeken. En als u meteen voldoende maakt, hoeft de rest van uw gezin ook niet te stressen.

Avondeten: Minder alleen doen - meer delen

Iedereen op de bank en mama is aan het koken? Misschien was dat ooit normaal, maar gelukkig ligt die tijd al lang achter ons. De moderne keuken staat open voor alle gezinsleden en biedt voldoende ruimte voor heel veel snijplanken en keukenassistenten. Het avondeten is bij uitstek een gelegenheid om samen te koken. Geef dan wel iedereen een eigen plek en eigen taken. Een oud gezegde luidt "veel koks bederven de brij". Het is belangrijk dat één iemand de koksmuts draagt en met respect de taken delegeert. Zo voelt elke assistent zich nuttig en smaakt het eten nog lekkerder