Skip to content Skip to footer

De landelijke keuken, terug van niet weggeweest

De stoere landelijke keuken blijft onverminderd populair. En de landelijke stijl was nog nooit zo modern. Nieuwe keukens op een traditionele basis laklaminaat-front met een framelook in de kleur groen. De fronten zijn ook verkrijgbaar in wit of steengrijs. Contrasterende rvs-spoelbak. Deze keuken combineert de ingetogen designtaal van de land elijke stijl met lichte, discrete kleuren, in dit geval zwart groen. Het aangename, donkere groen dringt zich niet op de voorgrond en zorgt voor een fijne feelgoodsfeer. Zo biedt deze keuken de ruimte om de landelijke look met moderne accessoires eigentijds te interpreteren. Deze mogelijkheid om de landelijke keuken aan onze persoonlijke voorkeur aan te passen zorgt ervoor dat hij niet alleen mooi staat in landelijke huizen op het platteland, maar ook weer heel populair is in een stadse omgeving. Zelfs met rustieke elementen, zoals de uittrekkast met dikfineer eiken panelen, past deze keuken met zijn apparatuur op borsthoogte absoluut bij een bewuste en eigentijdse levensstijl.

Echt houten keuken

Het blijft iets magisch hebben. Keukens van echt hout. De elegantie, de uitstraling en het fijne gevoel van hout kan bij ons in de kleur van jouw keuze worden uitgevoerd. Het is niet alleen mooi om te zien. Houten keukens zijn ook onderhoudsvriendelijk. Binnen het Cambridge programma hebben we gelakte fronten van echt hout. Het raamwerk van elke deur is vervaardigd van massief hout, wat een bijzondere stevigheid garandeert. Het binnenpaneel is gefineerd met echt hout. Dit heeft het voordeel dat de deuren lichter van gewicht zijn en daardoor langer meegaan. Bovendien zijn keukens van dit type minder duur dan keukens die volledig van massief hout zijn vervaardigd. In de laatste bewerkingsfase worden de fronten van echt hout voorzien van een beschermende lak die de oppervlakken slijtvast maakt. Aangezien gelakte fronten geen gelijmde randen hebben, is het niet nodig om de lijmnaden te reinigen zoals bij gecoate keukenfronten. Het onderhoud van volledig gesloten laklagen is betrekkelijk eenvoudig. De hoogwaardige lakafwerking maakt het sterke materiaal kras- en slijtvast.

Interieur- en keukenadvies die met dit materiaal zijn gepland, hebben een heerlijk huiselijke en zeer hoogwaardige uitstraling. Keukens en aangrenzende eet-, woonruimten kunnen indien gewenst uit hetzelfde programma worden ontworpen. Dat aangevuld met mooie meubelen creëren een nieuwe interpretatie van de moderne landhuisstijl. Een uitgebreide keuze aan verschillende lakkleuren biedt veel creatieve vormgevingsspeelruimte. Ook een mix van verschillende accentkleuren is kinderlijk eenvoudig te realiseren.

Authentiek landelijke keuken

Met het Treetime programma kunnen de keukenadviseurs van KeukenStyl unieke landelijke keukens ontwerpen. Robuust en stoer. De eigentijdse fronten zijn ieder uniek en onvergelijkbaar. Ze worden gemaakt van echt hout, dat wil zeggen een dikke fineerlaag. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitstralingen van Beachwood tot Smoke en Carbon. De fronten worden met de hand afgewerkt.

Door gebruik van technieken als zandstralen wordt een bijzonder uiterlijk gecreëerd dat expressief is. Alle fronten worden beschermd door een laklaag dat ervoor zorgdraagt dat het hout beschermd is tegen vocht, vuil en slijtage, zonder dat dit het uiterlijke karakter beïnvloedt. Zo wordt het een sterk, duurzaam en slijtvast product dat vele jaren meekan.

In de landelijke woonstijl zien we ook in de rest van het interieur veel houtsoorten terug. Dankzij de uitgebreide keuze in afwerking, met en zonder houtnerf, is er altijd een passend keukenfront dat het totaalinterieur doet kloppen. Zo kan dit front niet alleen gebruikt worden in de landhuisstijl, maar ook zeker in een moderne inrichting. Zeer gevarieerd en breed toepasbaar dus. Onze keukenadviseurs helpen jou om hier de juiste keuze te maken, zodat het samenspel tussen koken, eten en wonen altijd klopt.