Skip to content Skip to footer

De perfecte zwarte keuken

Als wij het over de perfecte zwarte keuken hebben, bedoelen we niet totale duisternis, maar iets dat veel meer tot de verbeelding spreekt. Een keuken die zwart is kan even betoverend zijn als een sterrenhemel bij heldere nacht. Steeds weer ontdekken we iets nieuws in zo'n keuken. En met de juiste belichting zien we het effect ervan pas echt. Net als een donkere horizon zonder een wolkje aan de lucht. Van geen van beide kunnen we genoeg krijgen.

Ook een donkere keuken kan licht zijn

Een zwarte houten keuken straalt een zekere kracht uit. Deze kracht is de basis voor de hoogste van alle menselijke behoeften: zelfrealisatie. Weinig keukens verpersoonlijken dit zo goed als een zwarte keuken. Zwart speelt hierin de grote rol. Als dominante kleur in de keuken is zwart een uiting van esthetisch zelfbewustzijn. Matzwart, hoogglans of als houtdecor: afhankelijk van de lichtinval zien zwarte keukens van hout er steeds weer anders uit. Ze zijn perfect te combineren met andere kleuren die bij onze stijl passen. Deze keuken, prachtig gecombineerd met donkere houttinten en zwarte handgrepen, vindt een evenwicht tussen exclusief minimalisme en een gezellige woonsfeer en is zo een oase van rust en een anker in een wereld die eigenlijk te snel lijkt te bewegen om onze eigen identiteit te kunnen vinden.

Matzwarte keuken

De combinatie van een chique houtlook met diep matzwart kan een magisch effect opleveren. Bewijsstuk A: de keuken in de combinatie Paula zwart zijdemat en Leni Dark Groove van Burger Küchen. Dit keukenduo met zijn strak matzwarte ontworpen fronten met anti-vingerprint behandeling straalt een natuurlijke klasse uit. De achterwand en bovenkasten met hun geölied eikenlook vormen een harmonieus contrast met de zwarte voorkant. De keuken is voorzien van een mooi robuust werkblad. De met ledverlichting uitgeruste bovenkastjes als optie zijn een mooi accent en een decoratieve manier om het werkblad te verlichten maar ook om de keuken te presenteren. Door de anti-vingerafdrukcoating op de fronten heb je met deze keuken geen last van vingerafdrukken: minder schoonmaken dus. Voor ons is deze keuken nu al een moderne klassieker die past bij iedereen die waarde hecht aan variatie en design.

Donker en licht

Een mooie combinatie van de fronten Porto matzwart in anti-vingerafdruk afwerken en Paris in natuurlijk eiken zorgt voor een stijlvolle uitstraling die bij vele woonstijlen past. Mooi verticale greeplijsten in het zwart zorgen ervoor dat de zwarte accenten ook in de hoge kasten terugkomen. In deze keuken zijn de greeplijsten uitgerust met verlichting. Het werkblad wordt uitgelicht door de led verlichting aan de onderzijde van de bovenkasten. De uitstraling wordt gecomplementeerd door de greeplijstverlichting bij het keukenblok. Zo wordt deze donkere keuken bijzonder licht. Bij iedere keuken overleggen wij welke belichting nuttig en mooi in esthetiek is. Daarbij kijken we niet alleen naar de keuken, maar ook naar de verlichting van de ruimte. Vaak is less but better hier van toepassing. Een subtiel verlichtingsplan voor jouw interieur zorgt dat functie en sfeer perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat vind je alleen bij onder KeukenStyl keukenwinkels.

Zwart design in de grote leefruimte

Een keuken met klasse. Als je een grote open ruimte hebt waar koken, eten en wonen een functie moeten hebben, kan je juist met zwarte elementen een krachtige invulling van de ruimte creëren. Zo kan je van het comfort van een exclusieve keuken genieten. Met robuuste kasten voor de apparatuur en stoere achterwanden in carbon black dikfineer fronten wordt een mooie open leefkeuken gevormd. De stoere houtstructuur die voor iedere keuken uniek is wordt met de hand nabewerkt. Met een moderne in visgraat motief gelegde PVC vloer krijgt de keuken een chique uitstraling die de tand des tijds met gemak gaat doorstaan. Zo geeft deze keuken elke ruimte zijn eigen totaalindruk.